INREGISTRARE  


Sa ne cunoastem mai bine tara... obiective turistice din Romania
Acest subiect ii apartine lory.forumgeeks.net


2009-05-20 18:44 GMT   |   #1

Comentarii: 4
Buna tuturor! A venit si vara... multi cunoscuti se laudau anul trecut ca au fost in Grecia, in Spania, in Tunisia, in Bulgaria, in Croatia... si  stau si ma gandesc... oare nu mai bine as incepe sa imi vizitez tara? Adevarul e ca am fost si eu in Grecia... dar oare in Romania nu sunt destule locuri de vizitat, pe care nu foarte multi romani le-au vazut? Nu mai bine ar fi sa-mi cunosc tara? Oare noi nu avem cu ce sa ne mandrim? In afara de inghesuiala si mizeria de la mare, Romania nu are nimica? Voi ce obiective turistice imi recomandati? Ce orase merita vizitate? Stiti de ceva cascade, lacuri, locuri pitoresti care merita sa fie vazute? Muzeuri? Rezervatii naturale? Oare in delta Dunarii ce as putea vizita? Castele? Cetati? Monumente? Manastiri? Cetati?  Pesteri? Pe voi ce v-a impresionat?
Multumesc!
2009-05-20 19:49 GMT   |   #2
 
TRANSFAGARASANUL.... Cine a facut Transfagarasanul stie despre ce vorbesc... este incredibil...  Ar mai fi Cheile Bicazului, Raraul, Lacu Rosu, etc. Zone foarte frumoase. Chiar am de gand sa mai parcurg transfagarasanul si in aceasta vara.
Sunt foarte multe persoane care se lauda ca au vizitat nenumarate tari straine, dar habar n-au cum arata castelul Peles sau stiu eu ce alt obiectiv turistic din Romania. Pacat.

PS: Felicitari pentru topic!!!
2009-05-21 19:19 GMT   |   #3

Comentarii: 13
Eu intr-o vara, in drum spre mare, am facut mai multe opriri prin tara. Ceea ce m-a impresionat foarte mult  (un peisaj superb) a fost lacul Sfanta Ana. Este singurul lac de origine vulcanica din Romania. Lacul este aşezat pe fundul craterului unui vulcan stins, in muntii Harghita. Lacul se află la o altitudine de peste 900 m. Adancimea maximă a lacului este de 7 m. Lacul nu are nici un izvor,  îşi completează apele numai din precipitaţii. Apa are o puritate care se apropie de aceea a apei distilate. În apă nu există oxigen, motiv pentru care în aceasta nu trăieşte nici o vietate; acest lucru este datorat şi emanaţiilor prin pereţii craterului.
Superb....
2009-05-25 17:47 GMT   |   #4

Comentarii: 15
Mie mi-a placut foarte mult la Sovata (in judetul Mures).  Acolo sunt mai multe lacuri, cel mai renumit fiind lacul Ursu. Format în anul 1875 intr-o depresiune de prăbuşire, consecinţă a unui proces intens de dizolvare a sării, Lacul Ursu este ceal mai important lac sărat şi helioterm din Europa. Lacul are forma unei piei de urs (de aici şi numele) şi se întinde pe o suprafaţă de peste 4 ha, iar adâncimea apei depăşeşte 18m. Caracterul helioterm al lacului s-a desoperit în 1901. Benefiicile curative  ale lacului Ursu sunt binecunoscute, proprietăţile apei fiind utilizate în terapii a căror eficienţă a fost dovedită în cei peste 400 de ani de tratamente balneare. Lacul Ursu primeste o cantitate de apa dulce din paraiele Toplita si Auriu, formandu-se un strat la suprafata ce nu se amesteca cu apa sarata. Apa dulce se scurge mai departe in lacul Alunis. Din Lacul Rosu situat la numai cca. 40 m distanta, Ursu primeste apa sarata. Salinitatea apei este intre 10- 15 g/l la suprafata, pe cca. 2 m, dupa care urmeaza o crestere brusca intre 2 si 3 m adancime, la 240 g/l, iar de aici si pana la fund valorile oscileaza intre 250- 290 g/l si chiar 300 g/l. Temperatura inregistreaza un salt intre 1,5- 2,5 m adancime ce poate ajunge in lunile de vara la 32- 34oC fata de suprafata, unde este mai scazuta. De la 5- 6 m, temperatura se mentine in intevalul 21- 26oC tot timpul anului – valori destul de ridicate dar explicabile daca avem in vedere salinitatea si desitatea apei. Apa si namolul lacului Ursu sunt recomandate in tratamentul bolilor ginecologice. Aici, la Sovata, se fac bai calde de namol si apa tot timpul anului, iar stratul de apa helioterm, cu temperaturi mai ridicate, da posibilitatea prelungirii sezonului cu balneatie in aer liber. Pe langa lacul Ursu, la Sovata se mai gasesc cateva lacuri sarate, dintre care lacul Negru instalat intr-o mina de sare prabusita este folosit la bai calde si reci, fiind prevazut cu instalatii proprii. Lacurile de la Sovata, dealurile bine impadurite creeaza cadrul natural si potentialul balneologic pentru o statiune al carui renume a depasit granitele tarii.
2009-05-30 21:45 GMT   |   #5

Comentarii: 4
Eu am ramas puternic impresionat la vizitarea Deltei Dunarii... e cel mai frumos loc din Romania. In Delta am petrecut cel mai frumos si relaxant concediu din viata mea si daca nu ma credeti, mergeti si va veti convinge. Am mers cu salupa, am vazut pasari de care habar nu aveam ca exiata la noi, am vazut nuferi superbi plutind pe apa. Acolo e liniste, peisajul e superb... te poti plimba pe plaja goala fara sa te deranjeze nimeni, la restaurante am mancat cele mai bune mancaruri de peste din viata mea.  Delta e un adevarat paradis al pasarilor. Am vazut pelicani, lebede, cormorani, lesite, soimi, egrete... nici nu mai imi  aduc aminte. Va dati seama, in Delta Dunarii exista cea mai mare colonie de pelicani din Europa .
Cel mai are potential piscicol al tarii se gaseste evident in Delta Dunarii. Dintre speciile de pesti intalnite in Delta un loc aparte il ocupa sturionii marini: pastruga, morun, nisetru, de la care provin vestitele icre negre (caviarul), precum si sturionii de apa dulce: cega si viza. Dintre pestii migratori amintim scrumbia, care primavara urca pe Dunare cateva sute de km pentru a-si depune icrele.
Alti pesti de apa dulce intalniti in delta sunt: stiuca, cel mai mare rapitor (cica cea mai mare stiuca peinsa in delta avea 16 kg ),  somnul, cel mai mare peste care traieste in apele dulci din Romania (recordul din delta aprox.4000 kg), crapul, carasul, bibanul, salaul.
Daca ajungrti indelta sa nu ratati cel putin un traseu facut cu canoe.... nu am cuvinte...
Sper ca v-am convins sa vizitai Delta Dunarii.
2009-06-02 18:22 GMT   |   #6

Comentarii: 6
Mie mi-au placut foarte mult Cheile Bicazului. Sunt situate in partea centrala a muntilor Hasmas din Carpatii Orientali si fsunt delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m). Cheile Bicazului fac legatura intre Transilvania si Moldova. Cheile, cu o lungime de 8 km, ce se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri de o deosebita frumusete. Toti afluentii Bicazului fac la randul lor alte chei mai mici: Cheile Laposului, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului. Este o zona cu un peisaj superb... e super!!!
2009-06-03 16:03 GMT   |   #7
 
Cascada Balea si Balea Lac.... peisaje superbe. Cascada Balea este situata in masivul Fagaras intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, la o altitudine de peste 1200 m, are o cadere de 60 m. Balea Lac este considerat un monument al naturii, este unul dintre cele mai mari lacuri din Muntii Fagarasului. Lacul este situat la altitudinea de 2034 m, intr-un circ glaciar, fiind cuprins intre Defileul Oltului si poalele Muntilor Piatra Craiului. Zona Muntilor Fagaras este una din cele mai pitoresti zone din Carpati.
2009-06-11 17:29 GMT   |   #8

Comentarii: 14
Mie imi place mult sa vizitez orasele. Weekendul trecut am vizitat pentru a doua oara Sibiul. Este un oras superb.Din fericire atmosfera medievală a oraşului se păstrează şi în zilele noastre datorită zidurilor turnurilor si bastioanelor. In Sibiu sunt multe turnuri care au fost construite incepand din anii 1200: Turnul Sfatului, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Gros, etc. Puteti vizita si bisericile.... eu am urcat in turnul bisericii evanghelice de unde am putut sa vad o tot orasul de la inaltime. Sunt multe muzee care pot fi vizitate... exista si muzeu de locomotive (pentru cei pasionati de asa ceva ).