INREGISTRARE  

Cum pot fi izolate la exterior casele din chirpici?
Acest subiect ii apartine toni.forumgeeks.net

2009-05-29 19:36 GMT   |   #1

Comentarii: 4
Buna, as avea nevoie si eu de ceva sfaturi in domeniul constructiilor, al izolarii termice mai precis. Am mostenit si eu de la bunici, la tara, o casa din chirpici. Casa e veche, dar e mare si solida, fara probleme de rezistenta. Vara e racoare inauntru, o adevarata placere sa te odihnesti, insa iarna este foarte frig. Desi facem mereu foc iarna, se incalzeste relativ repede, dar peretii parca se racesc imediat dupa incetarea focului si-n casa se face frig. Mi-am propus sa izolez peretii exteriori cu polistiren. Cu aceasta ocazie cred ca voi schimba si geamurile (usile deja le-am schimbat).
- Ce materiale imi trebuie?
- Cum se procedeaza?
- E bine cu polistiren? Ce grosime trebuie sa aiba? Se pune peste el o ceva plasa? Cum se prinde?
- Orice alte detalii sunt binevenite

Multumesc anticipat.
2009-05-29 20:55 GMT   |   #2

Din ce sunt facuti peretii? Cat sunt de grosi? Nu cumva si geamurile au probleme? Pe acolo poate sa sufle crivatul... De asemenea usa (usile) exterioare sunt bine izolate? Izolatia tavanului fata de pod cum e (daca e...) Pe aici iarasi se pierde caldura chiar mai mult decat prin pereti.
Eu zic s-o iei in ordinea asta: tavan, geamuri, usi si apoi mai vezi daca vrei sa plachezi cu polistiren peretii.
2009-05-30 19:39 GMT   |   #3

Comentarii: 4
Peretii sunt facuti doar din chirpici, fara tencuiala, dati doar cu var si sunt de grosime medie. Usile au fost schimbate si izolate bine, cu siguranta pe acolo nu se mai pierde caldura, iar geamurile am sa le schimb inainte de a incepe izolarea exterioara a peretior. Sunt destul de sigur ca si pe la geamuri se pierde destula caldura. Despre izolatia tavanului nu stiu ce sa zic, casa are acoperis destul de bine inchis si sincer nu stiu cum e izolat tavanul, plafonul este din chirpici si grinzi de lemn, probabil si acolo e ceva problema cu pierderea caldurii. Ce sfaturi imi dati si cu iolarea tavanului?